Στοιχεία συλλογέα

Bonar, Andrew Graham

Andrew Graham Bonar (1933-2023)

Ο Andrew Graham Bonar γεννήθηκε το 1933 και πήγε σχολείο στην Σκωτία. Μετά από δυο χρόνια στην εθνική υπηρεσία, κατά την διάρκεια της οποίας εκπαιδεύτηκε ως διερμηνέας Ρωσικών, πήγε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ακολούθως στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και μερικά χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο Βρετανικό Συμβούλιο και στάλθηκε σε αρκετές αποστολές στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Ινδία, το Ιράν, τη Σοβιετική Ένωση και την Αίγυπτο.

Η πρώτη του επαφή με την κινηματογράφηση ήταν το 1964 κι ένα χρόνο αργότερα αγόρασε την πρώτη του κινηματογραφική κάμερα. Σύντομα αναγνώρισε τις δυνατότητες της κινηματογράφησης για να καταγράφει ενδιαφέροντα μέρη και γεγονότα αλλά και τη δυνατότητα να προσθέτει αυθεντική μουσική, ήχους παρασκηνίου και σχολιασμό.

Έχοντας την τύχη να σταλεί σε αρκετές ενδιαφέρουσες χώρες για να ζήσει και να εργαστεί σ’ αυτές, αποφάσισε να κάνει ό,τι μπορεί για να φτιάξει ένα αρχείο -αυστηρά για την οικογένεια και τους φίλους- για τις πλευρές της ζωής σε εκείνες τις χώρες. Προσφέρει, τώρα αυτά τα βίντεο στο κοινό στην περίπτωση που ίσως είναι κάποιου ιστορικού ενδιαφέροντος.

Η φιλοσοφία της κινηματογράφησής του - όσο κι αν μια τέτοια περιγραφή ακούγεται μεγαλειώδης, είναι απλή: κάποιος πρέπει να έχει α) ένα ξεκάθαρο θέμα και μια καλή οπτική όσον αφορά το τι είναι σχετικό με αυτό και τι όχι, β) ένα τρίποδο και γ) μια σύζυγο…να κουβαλάει το τρίποδο!
-Andrew Graham Bonar

Πρόσφατο υλικό συλλογέα

video thumb

Η παραλία Clashnessie

Αυγ 1970
Clashnessie, Χάιλαντ, Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο
video thumb

Η παραλία Ceannabeinne

Αυγ 1970
Ceannabeinne Beach, Highland, Sutherland, Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο
video thumb

Ο ποταμός Findhorn

Αυγ 1970
Findhorn River, Forres, Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο