Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Κινούμαστε με αυτοκίνητο στο οδόστρωμα της Alexandra Bridge, κατασκευασμένη το 1901 από ανοξείδωτο χάλυβα, που συνδέει τις πόλεις Οτάβα, Οντάριο και Γκατίνου του Κεμπέκ.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή, έχουμε λήψεις από το δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με οχήματα που κινούνται και στα δυο ρεύματα έως ότου συναντήσουμε τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Ο φακός στέκεται πάνω σε αυτό το θεαματικό φυσικό φαινόμενο. Παρακολουθούμε την κατακρήμνιση του υδάτινου όγκου καθώς πέφτει κάθετα με ορμή να συναντήσει ξανά το ποτάμι.

Ένα πλοιάριο με τουρίστες προσεγγίζει στη δίνη των καταρρακτών για μια εμπειρία στενής επαφής με το σημείο πρόσκρουσης των νερών (εκατόν εξήντα οχτώ χιλιάδες κυβικά μέτρα) από το ύψος των 54 μέτρων.

Πλάνα στα ορμητικά νερά, και κοντινά στο πλοιάριο που πλησιάζει τη βάση του καταρράκτη.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
125

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Όποιος επισκέπτεται τον Ανατολικό Καναδά αναγκαστικά θα πάει στους καταρράκτες του Νιαγάρα. Δεν είμαστε η εξαίρεση. Ο Νιαγάρας είναι ίσως το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο σε ολόκληρο τον κόσμο, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε ένα αρκετά μεγάλο πλήθος. Αλλά θα αξίζει τον κόπο.

Έτσι εδώ βρισκόμαστε επιτέλους όρθιοι στο χείλος αυτών των απίστευτων καταρρακτών και καλυπτόμαστε με ένα λεπτό πέπλο υδρατμών. Εάν είσαι τολμηρός, μπορείς να νοικιάσεις ένα ζευγάρι μπότες τύπου Wellington και ένα μεγάλο αδιάβροχο και να κατεβείς κάτω σε μια σήραγγα φτιαγμένη από το βράχο πίσω από τους καταρράκτες. Μπορείς επίσης, εάν δεν σε πειράζει να γίνεις πραγματικά μούσκεμα, να σταθείς στο κατάστρωμα της «Maid of the Mist» καθώς κατευθύνεται προς τη βάση των καταρρακτών. Όσο για μένα, λέω να μείνω εδώ και να παρακολουθήσω τις τελευταίες ακτίνες του ήλιου που λάμπουν στα νερά που πέφτουν στον καταρράκτη.
Bonar, Andrew Graham