Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Πλάνα από την καταγάλανη λίμνη Σεβάν (βρίσκεται σε υψόμετρο 1900 μέτρων, τροφοδοτείται από 30 ποτάμια και λόγω της ανθρώπινης επέμβασης έχει αλλάξει δραματικά το οικοσύστημα της) και το γαλήνιο περιβάλλον της με φόντο τις οροσειρές.

Ο φακός καταγράφει την κορυφή ενός λόφου με θέα την λίμνη Σεβάν όπου είναι σκαρφαλωμένο το μοναστήρι Σεβαναβάνκ (κατασκευάστηκε το 9ο αιώνα από ηφαιστειακή μαύρη πέτρα και είναι και γνωστό ως Μαύρο Μοναστήρι), βλέπουμε την είσοδο του μοναστηρίου και απέναντι τις χιονισμένες κορυφές του Όρους Αραγκάτς (ηφαιστειακός ορεινός όγκος ύψους 4,090 μέτρων) .

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
83

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Ώρα για ένα ταξίδι στη χώρα. Είναι μια πολύ μικρή χώρα, έτσι δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι ή πολλά μέρη για να πας. Αυτό είναι ένα από τα μέρη -η λίμνη Sevan, μια μεγάλη λίμνη 6.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας που φιλοξενεί ένα νόστιμο είδος πέστροφας. Τα γαλάζια νερά είναι ωραίο να τα κοιτάζεις, αλλά είναι μάλλον απογοητευτικά άδειο το τοπίο γύρω απ’ όλη τη λίμνη.

Σε μια χερσόνησο που βγαίνει στη λίμνη είναι τα γραφικά απομεινάρια ενός μοναστηριού του 9ου αιώνα, το οποίο σε κάποια στιγμή χρησίμευε ως καταφύγιο για μέλη της αρμενικής αριστοκρατίας. Μακριά στο νότο βρίσκεται η χιονισμένη κορυφή του Όρους Αραγκάτς, που αποτελεί το υψηλότερο βουνό της Αρμενίας.
Bonar, Andrew Graham