Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Μια μποτίλια κρασί από τους αμπελώνες του Πικερμίου στην Αττική και σε πακέτο τσιγάρων κασετίνα γραμμένο με στυλό, «Κως 1966».

Καθώς το πλοίο προσεγγίζει τον λιμένα της Κω διακρίνουμε το φρούριο της Νεραντζιάς, την κτιριακή δομή κατά μήκος του λιμανιού με φόντο το όρος Σύμπετρο. Το πλάνο αλλάζει και ο φακός περιπλανιέται στο λιμάνι του νησιού καταγράφοντας ντόπιους σε καφενέ όπου επιδίδονται σε παρτίδα τάβλι με θέα τα οχυρωματικά τοιχία του κάστρου, ποδηλάτες, περαστικούς, τις δεμένες βάρκες καταλήγοντας στο σημερινό κτίριο της ΔΕΗ στην άλλη άκρη του λιμανιού καθώς ένα καΐκι βαίνει προς λιμενισμό.

Λίγα ακόμα πλάνα από τα πολύχρωμα καΐκια του λιμανιού, τους ιβίσκους που το κοσμούν και ανεβαίνουμε στην λεωφόρο των Φοινίκων λίγο πριν την γέφυρα του κάστρου όπου πίσω από φοίνικες και αλιοτζίν (μπλε ιβίσκος) προβάλει ο μιναρές από το τζαμί Γενί Χασάν Πασά (της Λότζιας).

Πλάνα από το τζαμί της Λότζιας κατασκευασμένο το 1786 από αρχαίο υλικό της πόλης και τον γηραιό πλάτανο του Ιπποκράτη όπου οι φυλλωσιές του σκεπάζουν την μαρμάρινη κρήνη του τεμένους και του Ιπποκράτη.

Περνώντας από την καμάρα της αρχαίας αγοράς, καταστήματα εστίασης με πλήθος κόσμου, μια φευγαλέα ματιά στην καμάρα της Πόρτας, στην αρχαία αγορά και στο Defterdar τζαμί πλησίον της αγοράς.

Στην πορεία του φιλμ παρακολουθούμε στιγμές χαλάρωσης ντόπιων και επισκεπτών, τη συντροφιά του κινηματογραφιστή κατά την επίσκεψη της στα ερείπια της Αρχαίας Αγοράς, καθώς και στιγμές ξεγνοιασιάς των λουομένων στην παραλία.

Ακολούθως πλάνα από την είσοδο ενός επιβατηγού πλοίου στο λιμάνι, ενός καϊκιού και λίγο πριν την δύση του ηλίου το φιλμ κλείνει με εργασίες επιδιόρθωσης σε κάποιο πλοιάριο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
229

Φορμά
8mm