Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Bangaan είναι χωριό της επαρχίας Ifugao των Φιλιππίνων και είναι μία από τις πέντε οροσειρές του ρυζιού που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Η ταινία ξεκινά με μια πανοραμική θέα στις πράσινες βεράντες- ορυζώνες της περιοχής.
Πρόκειται για ένα μικρό χωριό, στο οποίο βλέπουμε παραδοσιακές κατοικίες κατασκευασμένες σε ψηλότερο ύψος από το έδαφος και στηρίζονται σε δοκάρια.
Βλέπουμε κατοίκους του χωριού, παιδιά, γυναίκες που μεταφέρουν τα μωρά τους τους με αυτοσχέδιους μάρσιπους και γι’ αυτές προφανώς δεν αποτελεί ταμπού όταν χρειαστεί να θηλάσουν δημοσίως.
Επίσης βλέπουμε ντόπιους να πουλάνε αναμνηστικά, από στοιχεία στολών των ιθαγενών του τόπου, αλλά και να κάνουν τις καθημερινές τους εργασίες.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
172

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Η παλιά μέθοδος καλλιέργειας με την απλή καύση δέντρων και τη ρίψη σπόρων στις στάχτες εξακολουθεί να ασκείται σε ορισμένες περιοχές.

Εκεί κάτω υπάρχει ένα υπέροχο παράδειγμα ενός ντόπιου χωριού. Είναι αρκετά πιο κάτω, αλλά ας πάμε εκεί ούτως ή άλλως.

Εδώ είμαστε λοιπόν. Ονομάζεται Bangaan, αυτό το μικρό χωριό, και όπως βλέπετε οι καλύβες είναι χτισμένες σε πασσάλους και πρέπει να ανέβεις σε μια σκάλα για να μπεις μέσα. Με αυτόν τον τρόπο, λένε, οι χωρικοί προστατεύονται από τους αρουραίους.

Τα μικρά κορίτσια είναι λίγο ντροπαλά, αλλά οι νεαρές μητέρες δεν φαίνονται καθόλου ντροπαλές. Σύμφωνα με την παράδοση, παρεμπιπτόντως, όλα τα νεαρά κορίτσια κοιμούνται μαζί σε μια καλύβα μέχρι να παντρευτούν.

Εν τω μεταξύ έχουν μερικά αναμνηστικά για εσάς και για μένα. Σας αρέσει ένα ξύλινο σκάλισμα του Bulu, του θεού του ρυζιού ή ενός δείγματος γηγενών κεφαλών, με τα οστά, τα φτερά και όλα τα σχετικά;

Άρα λοιπόν, έτσι ήταν στις παλιές καλές μέρες πριν έρθει ο πολιτισμός, ε; Δυστυχώς, έχει έρθει η ώρα για μας να επιστρέψουμε στον πολιτισμό. Paalaam, όπως λένε: Αντίο.
Bonar, Andrew Graham