Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Τα Κατάπολα είναι το ένα από τα δύο λιμάνια της Αμοργού.

Το όνομα προέρχεται από τις λέξεις «κάτω πόλη» Το άλλο λιμάνι είναι η Αιγιάλη. Είναι το πρώτο λιμάνι του νησιού και εξυπηρετεί κυρίως τη Χώρα που θεωρείται από τις ομορφότερες κυκλαδίτικες πόλεις.

Η κάμερα τραβάει πλάνα μέσα από το πλοίο που πλησιάζει στο λιμάνι και με τους επιβάτες να απολαμβάνουν τη θέα του λιμανιού με τα άσπρα, σε σχήμα κύβου, παραδοσιακά σπίτια καθώς και την κίνηση που υπάρχει σε αυτό, με την άφιξη του πλοίου.

Ένα λεωφορείο και διάφορα φορτηγά και καΐκια που φορτώνουν ή ξεφορτώνουν εμπορεύματα και άλλα είδη. Παρ’όλα αυτά, δεν έχει και πάρα πολύ κόσμο να κυκλοφορεί στο λιμάνι!

Λήψεις πάλι από το επιβατικό πλοίο καθώς απομακρύνεται από το νησί και μας δείχνει τις βραχώδεις και απότομες ακτές του.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
145

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Φτάσαμε σε ένα μεγαλύτερο λιμάνι, το λιμάνι Κατάπολα, στο νησί της Αμοργού. Υπάρχει μια έντονη δραστηριότητα καθώς βάρκες, φορτηγά και λεωφορεία φορτώνονται ή εκφορτώνονται και οι επιβάτες φτάνουν ή αναχωρούν, με τις βαλίτσες ή τα σακίδια τους. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις όλη αυτή τη δραστηριότητα, διότι η Αμοργός είναι ένα από τα φτωχότερα νησιά, που κινδυνεύουν από ερήμωση.

Κατά μήκος της βόρειας ακτής της Αμοργού υπάρχουν ισχυρά ρεύματα και απόκρημνοι βράχοι - όχι και το καλύτερο μέρος να βρίσκεσαι σε μια μικρή βάρκα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Bonar, Andrew Graham