Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Achmelvich είναι ένας οικισμός που βρίσκεται στην περιοχή των Highland της Σκωτίας.

Το Achmelvich απλώνεται στις γύρω πλαγιές, με το επίκεντρο να είναι η παραλία του, η οποία έχει τιμηθεί για την καθαριότητα και έχει επίσης βραβευτεί με γαλάζια σημαία.

Τα πρώτα πλάνα της ταινίας είναι από αυτοκίνητο που κατευθύνεται προς την ακτή. Φτάνοντας εκεί βλέπουμε έναν μικρό κόλπο, με μια όμορφη, αμμώδη παραλία.

Άνθρωποι κολυμπούν, μια γυναίκα κάνει θαλάσσιο σκι, πολλά μικρά σκάφη τριγύρω και ακολουθούν πλάνα που έχουν ληφθεί από τη θάλασσα, οπότε βλέπουμε ένα μεγάλο αλιευτικό σκάφος, το βραχώδες παρακείμενο τοπίο, γλάρους κατά ομάδες συγκεντρωμένους στα βράχια, καθώς και φώκιες που κολυμπούν ή ξαπλώνουν στα βράχια.

Ακολουθεί πλάνο από ψάρι που έχει πιαστεί στο αγκίστρι και κάποιοι, μέσα από ένα σκάφος, προσπαθούν να το μαζέψουν.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
82

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Σε μια ακόμη παραλία κοντά στο Achmelvich, υπάρχουν μεγάλα πλήθη παραθεριστών - μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με πριν από λίγα χρόνια, όταν αυτές οι παραλίες ήταν εντελώς ερημικές ακόμη και το καλοκαίρι. Το νερό εδώ είναι αισθητά θερμότερο από ότι στη βόρεια ακτή και βλέπει κανείς θαλάσσια σπορ όλων των ειδών.

Και τώρα ας πάμε για μια σύντομη εκδρομή στο Lochinver για να δούμε τις φώκιες. Εκεί είναι - μπορείτε να εντοπίσετε τα μικρά κεφάλια τους; Όμορφα πλάσματα, έτσι δεν είναι;
Bonar, Andrew Graham