Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ξεκινά με απόψεις από την άγρια χλωρίδα του νησιού και ακολούθως ένα μακρινό πλάνο στα σπίτια που σκαρφαλώνουν στον βράχο Βούνο, ύψους 23 μέτρων στην είσοδο του λιμανιού στα Πηγάδια της Κάρπαθου.

Οι λήψεις γίνονται από την περιοχή Δεσποτικό.

Η περιπλάνηση συνεχίζεται στον δρόμο που περνάει μπροστά από το λιμάνι, όπου ο φακός αιχμαλωτίζεται από έναν μικρό νεαρό που ψαρεύει στη βεράντα ενός νεοκλασικού. Η κάμερα ακολουθεί την πετονιά ανακαλύπτοντας έναν μικρό λιμένα όπου κάποιος κάνει εργασίες στη βάρκα του. Παρακολουθούμε στιγμές χαλάρωσης των ντόπιων του νησιού στα καφέ κατά μήκος του λιμανιού.

Το φιλμ κλείνει με λήψεις από τη θαλάσσια χλωρίδα ενός βράχου και δυο βαρκούλες δεμένες στα κρυστάλλινα νερά του νησιού.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
117

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Μεταξύ Ρόδου και Κρήτης, η Κάρπαθος ανήκει στην ομάδα των Δωδεκανήσων και έχει μοιραστεί την ιστορία τους. Έτσι, από το 1912 έως το 1948, το νησί βρισκόταν υπό ιταλική κυριαρχία και υπάρχουν ακόμη μερικά κτίρια που έχουν δημιουργηθεί από τους Ιταλούς.

Αυτό, για παράδειγμα, με τις κολόνες στην είσοδο του, ήταν ένα είδος σπιτιού με φρούριο, που παρακολουθούσε το μικρό λιμάνι απ’ τη μία πλευρά και έναν ωραίο κόλπο, με μια εξαιρετική παραλία κολύμβησης, από την άλλη.

Με θέα στο λιμάνι των Πηγαδιών βρίσκεται το καφενείο, με τη συνήθη πελατεία του, τους ντόπιους - ευτυχώς το νησί δεν έχει πλημμυρίσει ακόμη με ξένους τουρίστες.
Bonar, Andrew Graham