Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ο δήμος Banaue βρίσκεται στα ορεινά του νησιού Λουζόν, στην επαρχία Ifugao των Φιλιππίνων. Όπως δείχνουν τα πολλά τουριστικά λεωφορεία, στην ταινία, πρόκειται για έναν αξιόλογο τουριστικό προορισμό, καθώς ο τόπος αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO απ’ το 1995, λόγω του πλήθους των ορυζώνων που διαθέτει, σκαλισμένους σε απότομες πλαγιές που μοιάζουν με βεράντες. Επίσης η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως 8ο θαύμα του κόσμου.
Στην ταινία βλέπουμε την υπαίθρια αγορά, όπου πωλούνταν γλυκίσματα και προϊόντα της περιοχής, καθώς και περίτεχνα καλάθια κατασκευασμένα από τους ντόπιους. Ακόμα βλέπουμε μια γυναίκα να καθαρίζει μέρος ενός ορυζώνα από παράσιτα καθώς και έναν ντόπιο με παραδοσιακά στοιχεία στην ενδυμασία του.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
71

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Μια τελευταία εκδρομή. Ένα ταξίδι 9 ωρών με λεωφορείο μας έφερε στη μικρή πόλη Banaue, στα βουνά του βόρειου Λούζον. Η αγορά εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμη και το βράδυ πλησιάζει. Εδώ μπορεί κανείς να αγοράσει όχι πολλά περισσότερα από τα πολύ βασικά για να ζήσει.

Κοιτάζοντας προς τα βόρεια, μπορούμε να δούμε μερικές από τα επίπεδα των ορυζώνων για τα οποία ολόκληρη η περιοχή είναι διάσημη.

Διάφοροι τύποι ψωμιού και γλυκών συσκευάζονται υγιεινά σε τσάντες από νάιλον. Εκπληκτικό, ε; Ναι, είναι μάλλον εκπληκτικό, αλλά πρέπει να ειπωθεί ότι όσο πρωτόγονο και φαίνεται το μέρος εδώ, το επίπεδο της υγιεινής είναι πραγματικά πολύ καλό. Δεν υπάρχουν κοριοί στον ξενώνα μας και το φαγητό είναι καθαρό και νόστιμο.

Ας πάμε για ένα μικρό περίπατο μέχρι τον λόφο πριν ο ήλιος δύσει. Οι ορυζώνες φαίνονται καλύτερα σε αυτό το φως. Πώς τα διατηρούν; Λοιπόν, εδώ μια γυναίκα κάνει ακριβώς αυτό, αφαιρώντας τα ζιζάνια από έναν ορυζώνα, πριν να τον καταστρέψουν.

Ένας μοναχός Ifugao ιθαγενής στέκεται μπρος από το τοπίο της πατρίδας του. Όλως παραδόξως, μιλάει λίγα αγγλικά.
Bonar, Andrew Graham