Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το πρώτο σαλόνι αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε στο Τόκυο στις 20 Απριλίου έως και τις 29 του ίδιου μήνα το 1954 στο πάρκο Hibiy.

Μέσω του φιλμ μεταφερόμαστε στην στην έκθεση αυτοκινήτου το 1981 στο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο Tokyo Big Sight. Η έκθεση έλαβε χώρα από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου.

Παρακολουθούμε χαμογελαστά κορίτσια να παρουσιάζουν τα νέα μοντέλα των αυτοκινήτων, ντυμένα στους τόνους του κόκκινου, με μωβ, μπλε, ή λευκά αξεσουάρ.

Ο φακός εστιάζει στο μικρό κίτρινο Suzuki CV1 με μέγιστη ταχύτητα τα 32 χλμ την ώρα, στο RV5 της Toyota, σ΄ένα μοντέλο της Mazda και της Honda.

Τη συγκεκριμένη έκθεση επισκέφθηκαν 1.114.200 άτομα.

Συντεταγμένες

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
183

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο υπάρχει ένα άλλο είδος ομορφιάς -μηχανικής και τεχνολογικής ομορφιάς. Αλλά δεν είναι μόνο τα φανταχτερά νέα αυτοκίνητα που έρχονται να δουν οι άνθρωποι. Άξια, επίσης, επισήμανσης είναι τα πολύ προσεγμένα ντυμένα και καλαίσθητα μακιγιαρισμένα κορίτσια, των οποίων η δουλειά είναι να παρουσιάζουν τα αυτοκίνητα.

Η ιδέα του να προσφέρεις στον πελάτη μια ευχάριστη αισθητική εντύπωση σε συνδυασμό με το ίδιο το προϊόν είναι μια πολύ παλιά ιαπωνική ιδέα και το βλέπουμε εδώ. Φυσικά, καμία έκθεση αυτοκινήτων στη Δύση δεν είναι πλήρης χωρίς τα κορίτσια της, αλλά η διαφορά είναι ότι ενώ στη Δύση τα κορίτσια είναι ανίκανα να κάνουν κάτι περισσότερο από το να “πέφτουν” στο καπό του αυτοκινήτου και να χαμογελούν στους φωτογράφους, τα κορίτσια της Ιαπωνίας γνωρίζουν πραγματικά κάτι για τα προϊόντα της εταιρείας και συνεχώς μιλούν για αυτά στο κοινό.
Bonar, Andrew Graham