Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Β. Δημοτικό Σχολείο Αστυπάλαιας. Παρακολουθούμε παιδιά που προαυλίζονται να παίζουν βόλεϊ, ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Κάθε φορά που ο φακός στρέφεται πάνω τους, χαμογελούν και αμέσως μετά συνεχίζουν τα παιχνίδια τους. Λήψεις και από τα κτίρια του σχολείου.

Το Β. Δημοτικό σχολείο της Αστυπάλαιας κατασκευάστηκε το 1958 στο χώρο που βρίσκονταν παλαιότερα τα συντρίμμια του Ιταλικού ραδιοσταθμού Τηλέγραφος, που καταστράφηκε από βομβαρδισμό το 1943. Το κτίριο είναι πετρόχτιστο και ως το 1994 όπου και έγινε προέκτασή του, περιελάμβανε τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, ένα γραφείο διευθυντή, ένα δασκάλων και τουαλέτες.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
85

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Ο πληθυσμός της Αστυπάλαιας σήμερα αριθμεί εκατοντάδες και όχι χιλιάδες και τολμώ να πω ότι εξακολουθεί να μειώνεται. Ο τουρισμός μπορεί να κάνει κάτι για να ισορροπήσει την εκροή, αλλά η άφιξη νέων μεταναστών σε οποιονδήποτε αριθμό είναι απίθανη. Έτσι, το μέλλον των νησιών, θα μπορούσες να πεις, είναι στα χέρια αυτών των νέων μαθητών. Θα παραμείνουν ή θα μεταναστεύσουν; Μόνο ο χρόνος θα το δείξει.
Bonar, Andrew Graham