Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Eilean Donan είναι ένα μικρό νησί το οποίο βρίσκεται στα δυτικά Highlands της Σκωτίας, στο σημείο όπου συναντιούνται τρεις μεγάλες θαλάσσιες λίμνες και το συνδέει με την ηπειρωτική χώρα μια πεζογέφυρα.

Στο νησί κυριαρχεί ένα από τα πιο εμβληματικά κάστρα της Σκωτίας και σίγουρα ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στα υψίπεδα της χώρας.

Περιβάλλεται από την μεγαλοπρέπεια των ορεινών δασών του Kintail, ενώ το τοπίο του Eilean Donan είναι πραγματικά μαγευτικό και αυτό το περιβάλλον αρχίζει να μας δείχνει με πανοραμικά πλάνα η ταινία.

Στη συνέχεια βλέπουμε ένα γενικό πλάνο του κάστρου, καθώς και μια μπάντα με την παραδοσιακή ενδυμασία της Σκωτίας, το κιλτ, η οποία παίζει μουσική της τοπικής κουλτούρας, με προεξάρχοντα τον ήχο της, επίσης παραδοσιακής, γκάιντας, ενώ τουρίστες τριγύρω παρακολουθούν.

Στο επόμενο πλάνο της ταινίας μία γυναίκα, ντυμένη με την κλασική καρό, για την χώρα, φούστα και επιδεικνύει στους τουρίστες έναν παραδοσιακό χορό, υπό τον ήχο μιας γκάιντας. Ακολουθεί και δεύτερη χορεύτρια.

Επόμενο πλάνο η συγκεντρωμένη μπάντα αποχωρεί παίζοντας.

Η ταινία κλείνει με πλάνα από το περιβάλλον τοπίο, με τη λιμνοθάλασσα και τα βουνά.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
174

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Ο καιρός συννέφιασε - πόσο κρίμα! Αλλά ίσως είναι ο σωστός καιρός για να επισκεφτεί κανείς το κάπως σκοτεινό κάστρο του Eilean Donan.

Εκεί κοντά είμαστε αρκετά τυχεροί και πετυχαίνουμε μια μπάντα με γκάιντες που διασκεδάζει ένα πλήθος επισκεπτών.

Βλέπουμε και χορό: πρώτα τον Χορό του Ξίφους και αργότερα τα περίπλοκα βήματα του Seinn Triubhas.
Bonar, Andrew Graham