Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Κινούμενοι σε επαρχιακό οδικό δίκτυο ένας μοτοσικλετιστής εμφανίζεται για λίγο στο κάδρο από το αντίθετο ρεύμα για να αφήσει τον φακό ελεύθερα να περιπλανηθεί στην πεδιάδα με τις παπαρούνες, τα κενταύρια και τις μαργαρίτες με φόντο το Castelluccio σκαρφαλωμένο στα Απέννινα πάνω από το Piano Grande.

Λήψεις από την είσοδο του χωριού, τα λιθόστρωτα σοκάκια του Κάστρου και την πανοραμική θέα των 360 μοιρών. Η περιήγηση συνεχίζεται στα λιθόστρωτα δρομάκια του χωριού, όπου λαμβάνουμε πλάνα από τα όμορφα πέτρινα σπίτια. Κάτοικοι με τα μικρά τους ανεβαίνουν τα πλατιά σκαλοπάτια και μια παρέα παιδιών καθισμένα στο δρομάκι μιλούν μεταξύ τους ή ίσως με τον κινηματογραφιστή. Παρατηρούμε πως το ένα κοριτσάκι έχει φωτογένεια και με φυσικότητα αντιμετωπίζει τον φακό.

Το φιλμ κλείνει με απόψεις από την κτιριακή δομή του χωριού, τις λεπτομέρειες σε κάποια μπαλκόνια, το οικόσημο στην είσοδο μιας κατοικίας καθώς ένας ντόπιος ανοίγει την πόρτα και τα αμάξια που κατηφορίζουν τον δρόμο του χωριού.

Το Castelluccio της Norcia (κεντρική Ιταλία) είναι ένα μεσαιωνικό στολίδι και συρρέουν πολλοί τουρίστες για να απολαύσουν την φυσική αυτή παλέτα. Τον Οκτώβριο του 2016 υπέστη σοβαρές ζημιές από σεισμική δόνηση.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
SD (720x576)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
154

Φορμά
Super 8mm