Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ξεκινάει από το μνημείο των Ταύρων και συνεχίζει στην Στοά του Φιλίππου του Ε'. Η συνοδός του κινηματογραφιστή διαβάζει τον τουριστικό οδηγό, καθισμένη στα ερείπια που απέμειναν από τη μεγαλοπρέπεια του 3ου π.Χ. αιώνα. Η περιήγηση στη Στοά του Φιλίππου συνεχίζεται περπατώντας στην Ιερά Οδό και περνώντας από την αγορά των Δήλιων που οδηγεί στο ιερό του Απόλλωνα. Ο φακός στέκεται για λίγο σε μια εξέδρα, φευγαλέα περνά πάνω από ένα μνημειακό πρόπυλο και από τα χαλάσματα γκρεμισμένων σπιτιών.

Παρακολουθούμε λήψεις από το Άνδηρο των Λεόντων που προβάλουν απειλητικά τον όγκο τους και ακολούθως από την Οικία του Ερμή (2ου π.Χ. αιώνα). Λεπτομέρειες του ψηφιδωτού, και πίσω κίονες που στέκουν αγέρωχοι.

Αμέσως μετά λήψεις από την πρόσοψη του Ναού της Ίσιδος με το άγαλμα να στέκει αλώβητο στο πέτρινο βάθρο του, και ακολούθως, κατεβαίνοντας το λίθινο μονοπάτι, πλάνα από έναν ζευγά που αλωνίζει, σε ένα πλοίο δεμένο, και σε άλλο ένα που αφήνει το λιμάνι.

Η περιήγηση συνεχίζεται στην Οικία των Δελφινιών, της Τρίαινας και των Προσωπείων, όπου παρακολουθούμε λεπτομέρειες του ψηφιδωτού διάκοσμου. Ο φακός περιπλανιέται σε ερείπια κατοικιών, μας χαρίζει πλάνα του αρχαίου θεάτρου και λεπτομέρειες από ένα μωσαϊκό.

Το φιλμ κλείνει με την επίσκεψη στην οικία του Διόνυσου δίνοντας μας λήψεις του ψηφιδωτού, και την οικία της Κλεοπάτρας, με τελευταίο πλάνο στα αγάλματα της Κλεοπάτρας και του Διοσκουρίδη.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
140

Φορμά
8mm