Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Torrisdale είναι ένα μικρό χωριό στην ανατολική ακτή της χερσονήσου Kintyre της Σκωτίας και εκτείνεται κατά μήκος του Κόλπου Torrisdale.

Τα πρώτα πλάνα της ταινίας είναι από αυτοκίνητο που ακολουθεί την ακτογραμμή, η οποία οδηγεί στον κόλπο του Torrisdale, οπότε και φτάνει σε μια μεγάλη αμμώδη παραλία του Κόλπου.

Εκεί μια γυναίκα μας επιδεικνύει μερικά κοχύλια που μάζεψε, καθώς βρέθηκε εκεί κατά τη διάρκεια της άμπωτης.

Στη συνέχεια βλέπουμε το κουφάρι ενός ναυαγισμένου πλοίου που, όπως πιθανολογεί ο αφηγητής, ίσως χτυπήθηκε από τορπίλη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

*Και πράγματι, μετά από αναζήτηση του site μαθαίνουμε πως στις 5 Μαΐου του 1942, το πλοίο American Liberty SS John Randolph επλήγη στη διαδρομή του από τη βόρεια Ρωσία στην Ισλανδία και καταστράφηκε ολοσχερώς στην παραλία του Κόλπου Torrisdale δέκα χρόνια μετά. Τα συντρίμμια παραμένουν στην παραλία και αποκαλύπτονται κατά την άμπωτη.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
37

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Και τώρα περάσαμε τους χερσότοπος και τους βάλτους και φτάσαμε στην άκρη της βόρειας ακτής. Αυτή η όμορφη μοναχική παραλία βρίσκεται στον κόλπο Torriesdale. Το σκουριασμένο ναυάγιο ενός πλοίου που έχει βυθιστεί στην άμμο έχει σίγουρα μια ιστορία να πει. Ίσως να είχε τορπιλιστεί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ποιος ξέρει;
Bonar, Andrew Graham