Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η αιώνια φλόγα καίει άσβεστη στο κέντρο του μνημείου. Καθώς παρακολουθούμε την φλόγα, η φωνή του κινηματογραφιστή μας θυμίζει τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα μεταξύ του 1915 έως και το 1919. 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι, θύματα σφαγών του νεοσύστατου τότε τούρκικου κράτους. Η φωνή συνεχίζει, πως οι Αρμένιοι δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τους Τούρκους για αυτή την τραγωδία. Αφήνουμε το κέντρο του μνημείου μέσα από σκάλες που οδηγούν σε λίθινες πλάκες. Οι λίθινες αυτές πλάκες τοποθετημένες κυκλικά συμβολίζουν τις 12 επαρχίες όπου σφαγιάσθηκαν και εκδιώχθηκαν οι Αρμένιοι και ανήκουν πλέον στην Τουρκία.

Παρακολουθούμε την στήλη ύψους 44 μέτρων που συμβολίζει την αναγέννηση των Αρμενίων. Σχεδιαστές και αρχιτέκτονες του μνημείου είναι οι Α. Ταρχανιάν και Σ. Καλασιάν.
Κάθε χρόνο στις 24 Απριλίου Χιλιάδες Αρμένιοι και ξένοι επισκέπτες καταθέτουν στεφάνια στην άσβεστη φλόγα του μνημείου φόρο τιμής στο 1,5 εκατομμύριο των θυμάτων.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
36

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Βρισκόμαστε τώρα στο εθνικό μνημείο των εκατομμυρίων Αρμενίων που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους μεταξύ 1915 και 1919. Οι Αρμένιοι δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τους Τούρκους για αυτήν την φρικαλεότητα.
Bonar, Andrew Graham