Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Ιερά Μονή Κύκκου βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του ορεινού συμπλέγματος Τρόοδος, περιοχή που διοικητικά ανήκει στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, κτισμένη σε υψόμετρο 1300 περίπου μέτρων, ανάμεσα σε πλούσια βλάστηση θάμνων και δένδρων και πρόκειται για ένα μοναστηριακό συγκρότημα που αποτελείται από πολλές ετερόκλητες αρχιτεκτονικές τάσεις.

Η ταινία αρχίζει με γενικά, πανοραμικά πλάνα της μονής ανάμεσα από δέντρα, συνεχίζει με ένα πιο κοντινό των στεγών του συγκροτήματος και τέλος βλέπουμε το καμπαναριό του ναού της.

Συνέχεια στο δρόμο, όπου βλέπουμε ένα λεωφορείο της εποχής.

Τα επόμενα πλάνα έχουν ληφθεί από το χωριό Πρόδρομος, τελευταίο χωριό πριν φτάσουμε στη μονή και ψηλότερο χωριό της Κύπρου, απ΄όπου έχουμε μια μοναδική θέα προς τα πεδινά, σ’ ένα κατάφυτο περιβάλλον από ανθισμένα δέντρα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
54

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Το Μοναστήρι Κύκκου, το πιο διάσημο στην Κύπρο. Στεγάζει μία από τις τρεις εικόνες που λέγεται ότι ζωγραφίστηκαν από τον Άγιο Λουκά, και παρόλο που το μοναστήρι έχει καταστραφεί από πυρκαγιές σε πολλές περιπτώσεις, η εικόνα επέζησε.

Από το χωριό Πρόδρομος έχουμε μια υπέροχη θέα στην κοιλάδα, γεμάτη με οπωροφόρα δέντρα και άνθη. Τι κρίμα, είναι λίγο συννεφιασμένα απόψε.
Bonar, Andrew Graham