Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Dun Troddan είναι ένα είδος φρουρίου, μια στρογγυλή κατασκευή της εποχής του σιδήρου, που χρησιμοποιείτο ως αμυντική δομή ή ως σύμβολο εξουσίας ή ίσως ως κατοικία και συνηθιζόταν στην περιοχή των Highlands, στη Σκωτία.

Το Dun Troddan είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα φρούρια στη Σκωτία και -όπως κι άλλα παρόμοια κτίσματα - είναι σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος και αναφοράς για τη χώρα.

Στα πλάνα μας βλέπουμε ανοίγματα – πόρτες, στοές και σκάλες που οδηγούν σε κατώτερα επίπεδα του εδάφους, ενώ καταλαβαίνουμε πως το κτίσμα εκτεινόταν και σε μεγάλο ύψος. Είναι κατασκευασμένο από πέτρα.

Στη συνέχεια βλέπουμε μια προβλήτα που καταλήγει να βυθίζεται στη θάλασσα, βάρκες δεμένες κοντά και η ταινία κλείνει με ένα ηλιοβασίλεμα, ανάμεσα στα βουνά.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
56

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Λίγο πιο κάτω από την ακτή, στο Glenelg, βρίσκουμε κάποια περίεργα αρχαία ερείπια. Αυτά τα κυκλικά κτίρια, που ονομάζονταν brochs (σκωτσέζικος στρογγυλός πύργος), εξυπηρέτησαν τον τοπικό πληθυσμό ως ισχυρά καταφύγια και οχυρωματικά έργα κατά των εισβολέων από τη θάλασσα πριν από περίπου 1400 χρόνια.

Αλλά τώρα ο καιρός έχει αγριέψει και είναι καιρός να αποχαιρετήσουμε τα δυτικά Highlands και να γυρίσουμε σπίτι.
Bonar, Andrew Graham