Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Προσεγγίζοντας το λιμάνι της Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη παρακολουθούμε πλάνα από τους επιβάτες του πλοίου καθώς παίζουν τάβλι, τα εμπορεύματα (αναψυκτικά) και απόψεις από το όρος Σάος όπου κατά την μυθολογία ο Δίας παρακολούθησε από την κορυφή του τον Τρωικό πόλεμο.

Στην συνέχεια του φιλμ συναντάμε τον λιμενοβραχίονα του λιμανιού όπου στην άκρη του δεσπόζει ένας μικρός φάρος και ακολούθως παρακολουθούμε τα γραφικά γαλανόλευκα σπιτάκια καθώς το πλοίο πλησιάζει στην προβλήτα όπου άνθρωποι περιμένουν την άφιξη του.

Το φιλμ κλείνει με λήψεις από έναν επιβάτη του πλοίου καθώς περιεργάζεται το μέρος.

Το λιμάνι της Καμαριώτισσας είναι το μοναδικό σημείο σύνδεσης της Σαμοθράκης με την υπόλοιπη Ελλάδα και οφείλει το όνομά της στην εκκλησία του χωριού, όπου φιλοξενείται η εικόνα της Παναγίας από τις Καμάρες.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
47

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Η Σαμοθράκη φαίνεται λίγο απαγορευτική όταν τη βλέπεις για πρώτη φορά - τίποτα άλλο παρά ένα ψηλό βουνό που βγαίνει από τη θάλασσα. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει επίπεδη έκταση στο νησί και το λιμάνι δεν είναι πολύ ασφαλές. Για το λόγο αυτό το νησί ήταν πάντα κάπως απομακρυσμένο και δύσκολο να το φτάσεις. Παρ 'όλα αυτά είναι πλούσιο σε μυθολογία και ιστορία. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον μύθο ο Δάρδανος, ο Βασιλιάς της Σαμοθράκης, έπλευσε με μια σχεδία από το νησί στα Δαρδανέλια, όπου ίδρυσε την πόλη της Τροίας. Το Όρος Ίδα, στη Μικρά Ασία, μπορεί να το δει κανείς από το υψηλότερο σημείο του νησιού, όταν ο καιρός είναι καλός.
Bonar, Andrew Graham