Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Κόρθι Άνδρου, ένα παραθαλάσσιο χωριό στη νοτιοανατολική ακτή της Άνδρου που απέχει από τη Χώρα 22 χλμ..

Το φιλμ ανοίγει με ένα μεγάλο πανοραμικό με την παραλιακή δομή του χωριού που απ’ την μια μεριά είναι τα κτίσματα και απ’ την άλλη ψαρόβαρκες με κάποιες να είναι ακουμπισμένες ανάποδα λίγο έξω από την ακτή. Καθώς το πανοραμικό προχωρά, βλέπουμε την θάλασσα, παλιά λιθόχτιστα κτίρια λίγο πιο πίσω, μια γυναίκα όρθια στην αμμουδιά καθώς και δυο κοριτσάκια να παίζουν στο νερό.

Τα πλάνα απ’ την παραλία συνεχίζονται με αρκετό κόσμο να υπάρχει τριγύρω, άλλους να κολυμπούν και άλλους να κάνουν ηλιοθεραπεία. Ο κινηματογραφιστής στέκεται σε δυο παιδάκια που παίζουν έξω από την θάλασσα με το ένα τον χαιρετάει. Βλέπουμε τους λουόμενους και τα κοριτσάκια που μπαίνουν στο νερό κι αρχίζουν να κολυμπούν προς μια γυναίκα. Έπειτα, μια ακόμα γυναίκα να έρχεται προς το μέρος της κάμερας και ποζάρει στον φακό.

Η εικόνα αλλάζει με μια ψαρόβαρκα να πλέει. Ο φακός στέκεται για λίγο στην βάρκα κι έπειτα μας δείχνει μια γυναίκα να στέκεται στην εξώπορτα του σπιτιού της και έναν άντρα να περπατάει προς το μέρος του.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα από την ψαριά της μεριάς καθώς και ένα πλάνο από το λιμάνι.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Μπακέλας Βύρων

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
155

Φορμά
8mm