Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στη σιδηροδρομική γραμμή Διακοπτού-Καλαβρύτων, ευρύτερα γνωστή ως Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοφτού-Καλαβρύτων (ή απλά Οδοντωτός). Είναι οδοντωτή σιδηροδρομική γραμμή στενού εύρους στην Αχαΐα που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα.

Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από την περιοχή και τα βουνά να ξεχωρίζουν στο βάθος. Ένας άντρας κοιτάει την κάμερα, η οποία τον καταγράφει από ψηλά και της χαμογελάει. Ο φακός εστιάζει σε μια ολανθισμένη αμυγδαλιά κι έπειτα σε έναν δρόμο με παιδάκια στο βάθος να παίζουν. Βλέπουμε την πλατεία με αρκετό κόσμο να υπάρχει εκεί και στην συνέχεια τις σιδηροδρομικές γραμμές του τρένου καθώς φεύγει.

Ακολουθούν πλάνα της διαδρομής μέσα από το εν κινήσει τρένο με τον κινηματογραφιστή πότε να μας δείχνει το κατάφυτο τοπίο, πότε τα βουνά και πότε τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Το φιλμ κλείνει με ένα σύντομο πλάνο μέσα από το βαγόνι του τρένου και πλάνα από το ορεινό χωριό Κάτω Ζαχλωρού που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 623 μέτρων στις πλαγιές ενός από τους ορεινούς όγκους που περιβάλουν το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, με τον κόσμο να έχει κατέβει και να θαυμάζει το τοπίο ενώ πίσω τους βλέπουμε το σταματημένο τρένο.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Μπακέλας Βύρων

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
176

Φορμά
Super 8mm