Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στη Καβάλα, πόλη της Μακεδονίας.

Το φιλμ ανοίγει με την οδική ταμπέλα που μας λέει «Καλώς ήρθατε στην Καβαλά». Ο κινηματογραφιστή μας δίνει ένα πανοραμικό πλάνο, καταγεγραμμένο από ένα μπαλκόνι με ολόκληρη την πόλη, καταλήγοντας σε μια γυναίκα να απολαμβάνει την θέα.

Μεταφερόμαστε στο λιμάνι, ο Επιβατικός Λιμένας Καβάλας «Απόστολος Παύλος» όπως ονομάζεται, και είναι από τα μεγαλύτερα ελληνικά λιμάνια. Βλέπουμε κόσμο να κυκλοφορεί και αρκετά ferryboat αραγμένα. Μ’ ένα ακόμα πανοραμικό βλέπουμε την κτιριακή δομή της πόλης, που είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Σύμβολο, με το φρούριο στην κορυφή να κυριαρχεί και αρκετά αυτοκίνητα εκείνης της εποχής παρκαρισμένα.

Υπάρχει αρκετός κόσμος να περπατάει κατά μήκος του λιμανιού καθώς διακρίνουμε και την ταμπέλα TEXACO ενός πρατηρίου καυσίμων. Δίχτυα μαζεμένα και πολλές ψαρόβαρκες με γλάρους τριγύρω. Ο φακός ακολουθεί τη γυναίκα να χαζεύει την θέα, να ποζάρει στην κάμερα και να ψωνίζει σουβενίρ, ενώ στην συνέχεια εστιάζει σ’ έναν άντρα.

Το φιλμ κλείνει με μια άποψη του λιμανιού, με τις βάρκες αραγμένες και τα σπίτια να φαίνονται στο βάθος.

*Το Φρούριο Καβάλας είναι κτισμένο στην κορυφή της Χερσονήσου της Παναγίας, στην τοποθεσία "Ακρόπολις". Κτίσθηκε το 1425 στα ερείπια της Βυζαντινής Ακροπόλεως της Χριστούπολης που είχε καταστραφεί το 1391.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
118

Φορμά
8mm