Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στη μεγαλόνησο Κρήτη. Ο κινηματογραφιστής περιηγείται το νησί οδικώς. Καθώς ανοίγει η ταινία βλέπουμε σταθμευμένο το λευκό Morris Oxford στην άκρη του Επαρχιακού δρόμου Στροβλών – Παλαιοχώρας και έναν νέο άντρα να αποβιβάζεται. Όλη η εικόνα φωτίζεται από το μοναδικό γαλάζιο της Μεσογείου.

Ένα πανοραμικό μας οδηγεί στην παραλία της Παλαιόχωρας και του οικισμού, υπέροχη η θέα στο Λιβυκό πέλαγος. Η συντροφιά περπατά σε βραχώδη σημεία της περιοχής με κατεύθυνση προς την παραλία. Ένα λευκό σκυλάκι ακολουθεί.

Ένας άντρας προηγείται, φτάνει πρώτος στην ακτή, στο βάθος ξεχωρίζουν το καμπαναριό και ο τρούλος του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ένας άντρας ψαρεύει με απόχη.

Κοντινό στα διάφανα νερά της παραλίας, δυο χούφτες με αμμοχάλικο κάτω απ’ το νερό, μια γυναίκα έχει βουτήξει και απολαμβάνει την ήρεμη θάλασσα, μικρά κυματάκια σκάνε στην ακτή, ένας άντρας στα βράχια βάζει δόλωμα στο αγκίστρι και πετάει την πετονιά για να ψαρέψει.

Στη συνέχεια ακολουθούν πλάνα από το λιμανάκι της Παλαιοχώρας με τις ψαρόβαρκες και σύντομα πλάνα από δύο δρόμους της πόλης.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
73

Φορμά
8mm