Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι της νήσου Εύβοιας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Βρίσκεται κτισμένη στις δύο πλευρές του Πορθμού του Ευρίπου, όπου ένα μέρος της καταλαμβάνει τμήμα της Εύβοιας, το δε άλλο έχει κτιστεί στη Στερεά Ελλάδα.

Δύο γυναίκες περπατούν στον παραλιακό δρόμο και πίσω τους βλέπουμε τη γέφυρα που ενώνει τα 40 μέτρα απόστασης της Εύβοιας από την Στερεά Ελλάδα, την διασχίζουν οχήματα και πεζοί. Η γέφυρα αποτελείται από δυο κομμάτια που ανοίγουν περιστροφικά, δημιουργώντας δίοδο σε ψηλά σκάφη.

Σ’ αυτό το σημείο παρατηρείται το το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων, ανά έξι ώρες και ενδιάμεσα (περίπου) ένα δεκάλεπτο στασιμότητας (παλίρροια του Ευρίπου).

Ο περίπατος των δύο γυναικών συνεχίζεται, σταματούν σ’ ένα σημείο όπου πίσω τους μπορούμε να διακρίνουμε τον λόφο της Κανήθου, Φούρκα, με το Οθωμανικό κάστρο του Καράμπαμπα. Πανοραμικό πλάνο αποκαλύπτει την πλαζ Αστέρια, μέρος της δόμησης της πόλης και στο βάθος το Μεσσάπιο όρος ή Κτυπά.

Η θάλασσα του Ευβοϊκού Κόλπου είναι λάδι, βαρκούλες αγκυροβολημένες αρόδο και το εμβληματικό ξενοδοχείο Lucy, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα πάνω στην παραλία της Χαλκίδας, στη νησιωτική πλευρά της πόλης.

Οι γυναίκες συνεχίζουν τη βόλτα τους δίπλα στη θάλασσα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Aylon Film Archives

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
56

Φορμά
8mm