Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Leicester Square είναι μια πλατεία στο West End του Λονδίνου και φιλοξενεί τη ζωντανή περιοχή του θεάτρου και του κινηματογράφου στο Λονδίνο, η οποία φημίζεται γι’ αυτό, εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Σε πρώτο πλάνο ο εμβληματικός κινηματογράφος ODEON, με γιγαντοαφίσα στην πρόσοψή του της ταινίας “Nicholas and Alexandra”, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στον συγκεκριμένο κινηματογράφο το 1971. Απέναντι από το σινεμά η πίσω όψη της προτομής του Ισαάκ Νεύτωνα.

Πανοραμικό πλάνο της πλατείας, το κτίριο και οι ταμπέλες ενός μικρότερου σινεμά ή θεάτρου και σταματάμε σε έναν ακόμα ιστορικό για τις πρεμιέρες του κινηματογράφο τον Empire, που δυστυχώς δεν μπορούμε να διακρίνουμε ποια ταινία προβάλλει.

Στεκόμαστε σε μια φωτεινή επιγραφή που γράφει Fanum house και καταλήγουμε στο Leicester Square Theatre, στο οποίο τη συγκεκριμένη περίοδο προβάλλεται το Carnal Knowledge (Η γνωριμία της Σάρκας), σε σενάριο Τζουλ Φάιφερ, σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς, με πρωταγωνιστές τους Τζακ Νίκολσον, Αν Μάργκρετ, Αρτ Γκαρφάνκελ και Κάντις Μπέργκεν.

Μια γυναίκα περπατά κρατώντας εφημερίδα.

Πλάνα από αυτοκίνητο καθώς φεύγουμε από την πλατεία, βρισκόμαστε πλέον στην οδό Brompton με το πολυκατάστημα Harrods στο βάθος.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
42

Φορμά
8mm