Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Τα Χανιά είναι παραλιακή πόλη της βορειοδυτικής Κρήτης, ένας από τους σημαντικότερους λιμένες της και πρωτεύουσα του νομού Χανίων.

Πλάνα από αυτοκίνητο εν κινήσει, μια οδική ταμπέλα που υποδεικνύει πως το χωριό που μπαίνουμε ονομάζεται Βαμβακόπουλο και στη συνέχεια δύο ακόμα ταμπέλες με κατευθύνσεις προς το Καστέλλι και προς τα Χανιά.

Βρισκόμαστε σε κεντρικό δρόμο των Χανίων, βλέπουμε σύγχρονες κατοικίες, ένα ανηρτημένο πανό που γράφει «Ελλάς – Θάλασσα = Ελλάς», ταμπέλα του αρτοποιείου Π. Παττακός, παλαιότερα παραδοσιακά κτίσματα, ένα καφενείο και τέλος φτάνουμε στο πανέμορφο Ενετικό λιμάνι της παλιάς πόλης.

Μια άμαξα με άλογο, ένα ελάχιστο μέρος από το Γυαλί Τζαμί - το παλαιότερο μουσουλμανικό οικοδόμημα της Κρήτης - στο βάθος διακρίνουμε το Ενετικό Φρούριο Φιρκάς, γενικό πλάνο του λιμανιού, στην προκυμαία υπέροχα παλαιά κτίσματα, καφετέριες, εστιατόρια, ο λιμενοβραχίονας με τον φάρο στην είσοδο του λιμανιού, δεμένα ψαροκάικα, ένα πιο κοντινό πλάνο του φάρου, μια γυναίκα φωτογραφίζει τη θάλασσα.

Τελευταία πλάνα όπου ο κινηματογραφιστής αλλάζει λάστιχο στο αυτοκίνητο του.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
81

Φορμά
Super 8mm