Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Ρέθυμνο είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού της Κρήτης. Η ταινία ξεκινά με ένα πανοραμικό πλάνο στα νερά του Κρητικού πελάγους και έχουμε zoom in σ’ ένα λιμενοβραχίονα. Μια οδική πινακίδα κατευθύνει προς «Ρέθυμνον» και προς «Αγ. Παρασκευή».

Πλάνα από αυτοκίνητο καθ’ οδόν, απολαμβάνουμε την Κρητική ύπαιθρο, διάσπαρτους οικισμούς, ένα γαϊδουράκι συμμορφώνεται με την οδική συμπεριφορά και κάνει στην άκρη να περάσει το αυτοκίνητο, ένα γαϊδουράκι ακόμα με τον αναβάτη του, συνέχεια της διαδρομής στο καταπράσινο τοπίο και φτάνουμε στο μικρό Ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου.

Αλιευτικά σκάφη κυκλοφορούν, οι ψαράδες κάνουν εργασίες σ’ αυτά.

Στην προκυμαία ταβέρνες, τραπεζοκαθίσματα και κτίσματα που διατηρούν τον πολεοδομικό ιστό, όπως αυτός διαμορφώθηκε κατά την διάρκεια της Ενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας. Πανοραμικά πλάνα του λιμανιού, σκάφη δεμένα στο μουράγιο, στρωμένα τραπέζια περιμένουν τους πελάτες των εστιατορίων, η γωνία ενός περίτεχνου μπαλκονιού κι ένας Βενετσιάνικος λιμενοβραχίονας,

Οι επισκέπτες τραβούν αναμνηστικές φωτογραφίες της πόλης από τον περιφερειακό δρόμο. Στο τέλος της ταινίας διακρίνουμε το Ενετικό Κάστρο του Ρεθύμνου, Φορτέτσα (Fortezza).

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
95

Φορμά
Super 8mm