Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριολεύκες, αναπτύσσεται στο βουνό του Πηλίου σε υψόμετρο 1471 μ, το οποίο είναι εκπληκτικά χαμηλό για χιονοδρομικό κέντρο! Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου το 1967, όπου και λειτούργησε ο πρώτος εναέριος αναβατήρας.

Ένα Ford Ι.Χ. ανηφορίζει το δρόμο του Πηλίου που οδηγεί προς τις Αγριολεύκες, περνώντας μέσα από κάποιο χωριό και στο τέρμα συναντά μια παρέα στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού. Χαμόγελα, φιλιά, χιονοπόλεμος στο χιονισμένο δρόμο. Προσπάθεια ανάβασης με τα πόδια προς την κορυφή που είναι ο εναέριος αναβατήρας. Το χιόνι είναι νωπό και τα πόδια βυθίζονται ως τα γόνατα στην ανηφόρα.

Φτάσαμε στο μικρό κτήριο που βρίσκεται ο εναέριος αναβατήρας. Ένας πολύ νεαρός χειριστής δείχνει πως ανεβαίνει κάποιος στους αναβατήρες. Στη συνέχεια, βοηθάει λίγο βαριεστημένα έναν έναν από την παρέα μας να ανέβει στο καθισματάκι και καθώς αυτοί κατηφορίζουν, μας χαιρετούν χαμογελώντας. Τέλος αγναντεύοντας το όμορφο τοπίο τραβούν μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
211

Φορμά
8mm