Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Κόρδοβα είναι πόλη στα νότια της Ισπανίας. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ και αποτελεί πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Κόρδοβας.

Το τέμενος-Καθεδρικός της Κόρδοβας, γνωστό ως Μεθκίτα της Κόρδοβας (Mezquita de Córdoba) και εκκλησιαστικά ως Καθεδρικός ναός της Παναγίας της Ανάληψης είναι καθολικός χριστιανικός ναός της αρχιεπισκοπής της Κόρδοβας.

Η Mezquita (Μεθκίτα) είναι ένα από τα πιο σπουδαία οικοδομήματα της Ισπανίας, μοναδικό ακόμα και για την ισλαμική αρχιτεκτονική, και με το πρόσθετο αξιοπερίεργο της ύπαρξης ενός χριστιανικού καθεδρικού ναού στο κέντρο του.

Τα πρώτα πλάνα είναι από αυτοκίνητο, το οποίο διασχίζει ένα στενό δρομάκι στην Κόρδοβα.

Φτάνουμε στον γεμάτο δέντρα εξωτερικό χώρο της Mezquita, με κάθετη κίνηση της κάμερας βλέπουμε το περιτριγυρισμένο από μιναρέδες, πανύψηλο καμπαναριό, ορισμένα πλάνα από την εξωτερική τοιχοποιία του ναού και μιαν αψιδωτή είσοδο του.

Έξω απ’ το ναό ένας λατερνατζής με τη λατέρνα του, κίνηση από κόσμο και αυτοκίνητα, λεωφορεία και ένα πλάνο από την είσοδο του ναού.

Η ταινία τελειώνει με ένα περιστατικό καθημερινότητας, καθώς οι εργασίες κάποιων αντρών με μια σκάλα εμποδίζουν το αυτοκίνητο του κινηματογραφιστή να περάσει.

Η Mezquita το 1984 καταχωρήθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ο χαρακτηρισμός αυτός επεκτάθηκε, ώστε να συμπεριλαμβάνει μεγάλο μέρος του ιστορικού κέντρου της Κόρδοβας

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
57

Φορμά
8mm