Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η ταινία ξεκινάει με ένα πανοραμικό στην εξωτερική πλευρά του τοίχου της σκηνής του Ωδείου Ηρώδου Αττικού. Ένα αγόρι κρατάει ένα μπαλόνι, και μετά η κάμερα στρέφεται προς τα πάνω και δείχνει τα νότια τείχη της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα.

Πλάνο από αυτοκίνητο που κινείται στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, βλέπουμε την νοτιοδυτική όψη του μνημείου και το Ηρώδειο. Κινούμενο πλάνο που δείχνει τη νότια πλευρά της Ακρόπολης και τα Προπύλαια σε γενικό πλάνο.

Στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου διακρίνουμε μια καντίνα και δύο αυτοκίνητα. Η περιοχή είχε ήδη διαμορφωθεί στο διάστημα 1954-1957 από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη, ώστε να είναι προσβάσιμη ως χώρος περιπάτου και σε αρμονία με το φυσικό τοπίο του λόφου.

Πλάνο παιδιών που ανεβαίνουν τα σκαλιά κρατώντας μπαλόνια. Είναι η δεύτερη μέρα του νέου έτους, και η επίσκεψη πιθανόν να συνδέεται με εκδρομή κατά της διάρκεια των εορτών.

Ο ναός της Απτέρου Νίκης και η δυτική όψη του Παρθενώνα, πολλοί επισκέπτες στα σκαλιά του ναού.

Η οικογένεια, από χαμηλή γωνία λήψης, χαιρετάει στην κάμερα ενώ από πίσω φαίνονται οι μετόπες του ναού. Από πίσω βλέπουμε επισκέπτες μέσα στον ναό. Επισκέπτες ποζάρουν και βγάζουν φωτογραφία μπροστά στο Ερέχθειο. Η βόρεια πλευρά του χώρου από την οποία βλέπουμε μέρος της σύγχρονης πόλης και τέλος ο πύργος στη βορειοανατολική γωνία με την ελληνική σημαία.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
107

Φορμά
8mm