Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της Δανίας.

Το φιλμ ανοίγει με απόψεις της πόλης από τον κινήσει αυτοκίνητο που βρίσκεται ο κινηματογραφιστής. Βλέπουμε την κτιριακή δομή και αυτοκίνητα εκείνης της εποχής. Ο φακός με ένα πανοραμικό μας δείχνει το κτήριο C.F. Tietgen house, δίπλα του το κτήριο Børsen, γνωστό και ως Børsbygningen, ένα χρηματιστήριο του 17ου αιώνα στο κέντρο της πόλης και το παλάτι Christiansborg που είναι η έδρα του κοινοβουλίου της Δανίας.

Η κάμερα μας δείχνει διαφορά κτήρια, τους δρόμους ενώ εστιάζει σε πόστερ εποχής. Βλέπουμε για λίγο το παλάτι Amalienborg, την επίσημη βασιλική κατοικία με το μνημειώδες έφιππο άγαλμα του ιδρυτή του Amalienborg, του βασιλιά Frederick V στο κέντρο της πλατείας του παλατιού κι επιστροφή στα περιτεχνα κτήρια. Η περιήγηση της πόλης συνεχίζεται με ένα γκρουπ παιδιών με τα σακίδια τους, βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων, ανθρώπους να κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές, τουρίστες και την κτιριακή δομή της πόλης.

Ο κινηματογραφιστής στέκεται στο συντριβάνι Caritas, το παλαιότερο συντριβάνι που υπάρχει στην Κοπεγχάγη, βρίσκεται στην Strøget, την πιο τουριστική περιοχή λόγω του οτι είναι ένας απο τους μεγαλύτερους πεζόδρομους με εμπορικά καταστήματα και συνεχίζει με απόψεις των καταστημάτων και της πόλης απο το εν κινήσει λεωφορείο. Ξεχωρίζουμε τ κτήριο του μουσείο madame tussauds, το καστρο Rosenborg και την εκκλησία St. Alban’s.

Ο φακός στέκεται στο συντριβάνι Gefion που περιλαμβάνει μια μεγάλης κλίμακας ομάδα βοδιών που τραβούν ένα άροτρο και οδηγούνται από τη σκανδιναβική θεά Gefjon. Στην συνέχεια βλέπουμε το άγαλμα The Little Mermaid του Edvard Eriksen, πλήθος κόσμου να κάνει την βόλτα του καθώς και απόψεις του λιμάνιού με πλοία αγκυροβολημένα

Το φιλμ κλείνει με πλάνα της πόλης από το εν κινήσει λεωφορείο.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
548

Φορμά
8mm