Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο τρένο που αποχωρεί απο το Lund, μια πόλη της νότιας Σουηδίας, στο γεωγραφικό διαμέρισμα Scania με προορισμό την Στοκχόλμη, την πρωτεύουσα της Σουηδίας.

Το φιλμ ανοίγει πλάνα από το εσωτερικού του σταθμού του τρένου με τα περίπτερα των εισιτηρίων και κόσμο να υπάρχει. Ο φακός μας δείχνει την άφιξη ενός τρένου και τους επιβάτες που περιμένουν στις αποβάθρες με τον σταθμάρχη να δίνει την εντολή την εκκίνηση του.

Βλέπουμε πλάνα από το εν κινήσει τρένο κι έπειτα το εσωτερικό του, με τον κινηματογραφιστή να εστιάζει σε μια παρέα παιδιών που διαβάζει και τον ελεγκτή να τσεκάρει τα εισιτήρια. Οι απόψεις της διαδρομης συνεχίζονται με την κάμερα να στέκεται σε μια ταμπέλα που μας ενημερώνει ότι είμαστε στο Hassleholm.

Ακολουθούν πλάνα μέσα από την κουκέτα του τρένου με την παρέα των παιδιών να παρακολουθεί την διαδρομή, μια στάση στην Alvesta με αρκετό κόσμο να πηγαινοέρχεται στις αποβάθρες και τον φακό να μένει σε μια γυναίκα που διαβάζει. Στην συνέχεια, βλέπουμε απόψεις από το εν κινήσει τρένο να περνάει την περιοχή Bodafors και τον κινηματογραφιστή να μας δείχνει το κατάφυτα τοπία της διαδρομής.

Το φιλμ κλείνει με την ταμπέλα του σταθμού Sodertalje, μια πόλη στην Κομητεία Στοκχόλμης και γεινκά πλάνα την Στοκχολμης.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
121

Φορμά
8mm