Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Στοκχόλμη, την πρωτεύουσα της Σουηδίας και την μεγαλύτερη σε πληθυσμό αστική περιοχή στις Βόρειες Χώρες.

Το φιλμ ανοίγει με ένα μεγάλο πανοραμικό της πόλης. Βλέπουμε τους δρόμους, το ναό Riddarholmen ενώ στο βάθος διακρίνουμε τον καθεδρικό ναό. Τα πλάνα συνεχίζονται με την κτηριακή δομή της πόλης, με το κτήριο της εφημερίδας “aftobladet” (the evening magazine) να ξεχωρίζει ενώ παρατηρούμε την κινηση στους δρόμους, την λίμνη Mälaren και τις γεφυρες.

Ο φακός μας δείχνει τους περαστικούς και στέκεται σε μια γυναίκα που ψωνίζει παγωτά ενώ συνεχίζει τα πλάνα από τα κτήρια, με το κτήριο της Βαισιλικής Σουηδικής όπερας και το Grand Hotel να ξεχωρίζουν.

Η εικόνα αλλάζει με μια φυσική πηγή κι επιστροφή στα γενικά πλάνα με πλοία να διασχίζουν την λίμνη και αυτοκίνητα της εποχής να πηγαινοέρχονται. Ο κινηματογραφιστής μας δίνει απόψεις της πόλης απ’ το εν κινήσει λεωφορείο στο οποίο βρίσκεται. Βλέπουμε τους δρόμους, καταστήματα, τουρίστες καθώς και το άγαλμα του Charles XIV John στο Slussplan.

Η περιήγηση συνεχίζεται με τον κινηματογραφιστή να στέκεται για λίγο στο ναό riddarholmen κι έπειτα στο βασιλικό παλάτι ενώ ακολουθούν απόψεις με τους δρόμους της πόλης, την κτιριακή δομή με το καμπαναριό/ πύργο του ρολογιού της εκκλησίας του St. Nicholas να ξεχωρίζει.

Το φιλμ κλείνει με πανοραμικά πλάνα ολόκληρης της πόλης καθώς και απόψεις απο το εν κινήσει λεωφορείο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
593

Φορμά
8mm