Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Lubumbashi, παλιότερο όνομα Elisabethville, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικότερο τμήμα της χώρας, κατά μήκος των συνόρων με τη Ζάμπια.

Το φιλμ ανοίγει με πλάνα απo τον ζωολογικό κήπο που βρίσκεται ο κινηματογραφιστήςκαι το μέρος οπού φιλοξενούνται τα πιθηκάκια. Έπειτα, βλέπουμε τα παγώνια του Κονγκό και τους κροκόδειλους. Μια γυναίκα παρακολουθεί, ταΐζει και παίζει με τα μαϊμουδάκια και στη συνέχεια ο φακός στέκεται στο οκάπι, ένα αρτιοδάκτυλο θηλαστικό της οικογενείας των Καμηλοπαρδαλιδών, που ζει αποκλειστικά στα δάση βροχής (rain forests) της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Τα πλάνα απo τον ζωολογικό κήπο συνεχίζονται με έναν χιμπατζή και μικρά γουρουνάκια. Δυο άντρες παίζουν με τα μαϊμουδάκια και έπειτα ο κινηματογραφιστής στέκεται στα παγώνια. Βλέπουμε μια λεοπάρδαλη στο κλουβί της και ένα γενικό πλάνο του χώρου. Κόσμος στέκεται έξω απo τό κλουβί με τις ζέμπρες και τις ταΐζει ενώ έπειτα η γυναίκα και ο άντρας της παρέας ταΐζει τους στρουθοκαμήλους.

Η καταγραφή συνεχίζεται με ένα σύντομο πλάνο ενός λεμούριου και ο φακός στέκεται στον άντρα που χαμογελάει καθώς πλησιάζει προς το μέρος του. Ακολουθούν γενικά πλάνα του χώρου με το ζευγάρι να περιηγείται καθώς κι ένα μακρινό πλάνο με-κατα πάσα πιθανότητα-ελάφια. Επιστρέφουμε στα πιθηκάκια και τις στρουθοκαμήλους με την γυναίκα να τα ταΐζει.

Το φιλμ κλείνει με κόσμο να χαϊδεύει την ζέμπρα και απόψεις του ζωολογικού κήπου.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αγγελάκης Γεώργιος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
248

Φορμά
8mm