Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Μονμάρτρη, έναν από τους υψηλότερους λόφους (130 μ.) και παλαιό προάστιο του Παρισιού. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης, ανήκει στο 18ο διαμέρισμά της και αποτελεί μία από τις πιο γνωστές περιοχές της.

Το φιλμ ανοίγει με Βασιλική της Σακρέ-Κερ της Μονμάρτρης (Basilica of Sacré Coeur de Montmartre ), αναφέρεται και ως Βασιλική της Ιεράς Καρδίας και συχνά απλά Σακρέ-Κερ, μια Ρωμαιοκαθολική εκκλησία αφιερωμένη στην Ιερή Καρδιά του Ιησού. Βρίσκεται στην κορυφή του λόφου της Μονμάρτρης και αποτελεί ένα από τα ορόσημα της πόλης.

Ο κινηματογραφιστής στέκεται για λίγο στον ναό κι έπειτα μας ξεναγεί στην πλατεία Place du Tertre, μια πλατεία που το όνομα της αναφέρεται στην τοποθεσία της στην κορυφή του λόφου (Tertre σημαίνει μικρός λόφος) που είναι το υψηλότερο σημείο του Παρισιού. Η συρροή καλλιτεχνών, η ζωή και τα έργα τους, την έκαναν ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του Παρισιού και διάσημη σε όλο τον κόσμο. Ο φακός μας δείχνει του ζωγράφους που εκθέτουν τα έργα τους αλλά και ζωγραφίζουν τα πορτρέτα των τουριστών ή τοπία.

Το φιλμ κλείνει με ένα απόψεις της περιοχής καθώς και κοντινά πλάνα της Βασιλική της Σακρέ-Κερ.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Γκίκας Γεώργιος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
89

Φορμά
Super 8mm