Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην οδό Ηρώδου Αττικού, στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Το φιλμ ανοίγει με την αυτοκινητοπομπή για την επίσκεψη του Σαρλ ντε Γκωλ καθώς φτάνουν στα Ανάκτορα (νυν Προεδρικό Μέγαρο). Ο Σαρλ ντε Γκωλ ήταν Γάλλος στρατηγός και πολιτικός, ο οποίος ηγήθηκε των Γαλλικών δυνάμεων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και υπηρέτησε ως επικεφαλής της Γαλλικής κυβέρνησης από το 1944 έως το 1946 και από το 1958 έως το 1969.

Βλέπουμε αξιωματικούς του ναυτικού παρατεταγμένους εκατέρωθεν του δρόμου καθώς και κόσμο που παρευρίσκεται για να παρακολουθήσει το γεγονός. Ο κινηματογραφιστής εστιάζει στο βασιλικό αυτοκίνητο τύπου Rolls-Royce Silver Wraith, όπου στέκεται όρθιος ο Σαρλ ντε Γκωλ χαιρετώντας τον κόσμο, ενώ τον συνοδεύει ο βασιλιάς Παύλος.

Το φιλμ κλείνει με τον Σαρλ ντε Γκωλ να κάθεται και να χαιρετάει τον κόσμο μέσα απ’ το αυτοκίνητο.

Η επίσκεψη του Σαρλ Ντε Γκωλ στην Αθήνα θεωρείται ιστορική καθώς ήταν ένα από τα σπάνια ταξίδια του Γάλλου Προέδρου στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, με σκοπό το κοινό συμφέρον των δυο χωρών για μια ισχυρή ευρωπαϊκή δύναμη στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου. Επίσης, επισήμανε το ενδιαφέρον της Γαλλίας για την ασφάλεια της Ελλάδας και άνοιξε τον δρόμο για την προσέλκυση σημαντικών γαλλικών επενδύσεων.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
33

Φορμά
8mm