Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στη Βάρνα η μεγαλύτερη πόλη και καλοκαιρινό θέρετρο στη βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Το φιλμ ανοίγει με δυο οδικές ταμπέλες που μας ενημερώνουν ότι η πόλη Ρούσε είναι στα αριστερά ενώ το Βελίκο Τάρνοβο στα δεξιά. Βλέπουμε την Βάρνα απ’ το εν κινήσει αυτοκίνητο κι έπειτα ο κινηματογραφιστής μας δείχνει μια γυναίκα που φωτογραφίζει με την κάμερά της το τοπίο απ’ το μπαλκόνι που βρίσκεται. Βλέπουμε μέρος της Μαύρης Θάλασσας με τον φακό να εστιάζει σ’ ένα πλοίο καθώς και την την γυναίκα που θαυμάζει την θέα.

Η εικόνα αλλάζει με απόψεις από ένα χωριό και τους ντόπιους να κάνουν τις γεωργικές τους εργασίες κι επιστροφή στα πλάνα απ’ τον δρόμο και ύστερα το ξενοδοχείο. Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει μια απ’ τις παραλίες της Βάρνας καθώς έχει κάνει μια στάση με το αυτοκίνητο του και ακόμα μια φορά την γυναίκα να φωτογραφίζει το τοπίο με την κάμερα της. Η γυναίκα επισκέπτεται την παραλία και ο φακός μας δείχνει απόψεις της καθώς και ένα νεκρό δελφίνι.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα απ’ την διαδρομή, τον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Βάρνας καθώς κι έναν άντρα να προσπαθεί να βάλει μπρος το αυτοκίνητό του με μια μανιβέλα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
155

Φορμά
Super 8mm