Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στη Ρόδο ένα νησί της Ελλάδας που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και ανήκει στα Δωδεκάνησα.

Το φιλμ ανοίγει με ένα πανοραμικό πλάνο από το λιμάνι Μανδράκι. Βλέπουμε την μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1988, αυτοκίνητα εκείνης της εποχής, τους μύλους, το φρούριο του Αγίου Νικολάου, τις δυο ψηλές κολώνες από πωρόλιθο που βρίσκονται τα σύμβολα του νησιού: ένα χάλκινο ελάφι και μια χάλκινη ελαφίνα και καταλήγουμε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο φακός μας δείχνει ένα πλάνο από έναν δρόμο με το Τζαμί του Μουράτ Ρέις να ξεχωρίζει, την πλατεία του Ιπποκράτη με το μεγάλο συντριβάνι και έπειτα τα σοκάκια της πόλης με τουριστικά μαγαζιά, κόσμο να πηγαινοέρχεται καθώς και ηλικιωμένους να κάθονται σε κάποιο καφενείο. Τα πλάνα από την παλιά πόλη συνεχίζονται με το Τζαμί του Σουλεϊμάν να ξεχωρίζει στο βάθος, την οδό των Ιπποτών, ένα κοριτσάκι να γεμίζει ένα μπουκάλι από μια πηγή και ένα ακόμα πλάνο απ’ το καφενείο.

Ο κινηματογραφιστής με ένα ακόμα μεγάλο πανοραμικό μας δείχνει το κτήριο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το φρούριο Αγίου Νικολάου να φαίνεται στο βάθος και συνεχίζει με πλάνα από το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των ιπποτών, ή Καστέλο, με μια μαρμάρινη ταμπέλα να γράφει «ΟΔΟΣ ΙΠΠΟΤΩΝ» και στέκεται στην κεντρική είσοδο του παλατιού.

Το φιλμ κλείνει με ένα πανοραμικό όλης της Μεσαιωνικής πόλης και το Μανδράκι από κάποιο ύψος.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Κιριμλίδης Δημήτρης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
244

Φορμά
8mm