Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο κέντρο της Αθήνας, η οποία βρίσκεται εν όψει των εκλογών που έλαβαν χώρα τη 17η Νοεμβρίου του 1974. Το φιλμ ανοίγει με ένα μπάνερ σε ένα κτήριο που γράφει «ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ενώ βλέπουμε λεωφορεία και αυτοκίνητα εκείνης της εποχής να περνάνε από μπροστά. Ένα σύντομο πλάνο με την κίνηση του δρόμου κι ο φακός στέκεται σε ένα μεγάλο κτήριο το όποιο έχει το μπάνερ «ΠΑΣΟΚ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΠΑΣΟΚ» ενώ στη συνέχεια σε μια ταμπέλα που γράφει «Ε.Δ.Ε. ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ».

Τα πλάνα από το κέντρο συνεχίζονται με τον κινηματογραφιστή να στέκεται σε ένα πανό που γράφει «ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» ενώ πίσω του στην ταράτσα ενός κτηρίου βλέπουμε την επωνυμία του Παπαστράτου με μεγάλα γράμματα. Ακολουθούν απόψεις με την αφισοκολλημένη Αθήνα ενώ κόσμος πηγαινοέρχεται και η κάμερα στέκεται στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου που έχει κολλημένα στο τζάμι μικρά φυλλάδια με Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Το φιλμ κλείνει με μια ουρά από κόσμο που περιμένει -κατά πάσα πιθανότητα- να ψηφίσει, ενώ μια γυναίκα προς το τέλος της ουράς χαμογελάει και χαιρετάει τον κινηματογραφιστή.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Συλλογικά όργανα

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Aylon Film Archives

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
66

Φορμά
Super 8mm