Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στους καταρράκτες Victoria, στον ποταμό Zambezi στη νότια Αφρική, ο οποίος παρέχει βιότοπο για πολλά μοναδικά είδη φυτών και ζώων. Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ζάμπια και Ζιμπάμπουε και είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου, με πλάτος 1.708 μέτρα.

Το φιλμ ανοίγει με κόσμο να επισκέπτεται τους επιβλητικούς καταρράκτες καθώς και ένα γενικό πλάνο του τοπίου. Βλέπουμε απόψεις του πάρκου με τους επισκέπτες να περιηγούνται στον χώρο ενώ ο κινηματογραφιστής στέκεται στους καταρράκτες δείχνοντας μας το βάθος που έχουν και εστιάζοντας στις βάρκες που βρίσκονται στο ποτάμι.

Η εικόνα αλλάζει με ένα σμήνος από φλαμίνγκο, τα οποία κάποια βρίσκονται στο νερό και κάποια πετάνε. Μεταφερόμαστε στη φάρμα των κροκοδείλων που βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα από τους καταρράκτες, στο κατώφλι του Εθνικού Πάρκου Zambezi. O κινηματογραφιστής με κοντινά πλάνα μας δείχνει αυτό το επιβλητικό ζώο κι εστιάζει στις ταμπέλες που υπάρχουν εκεί με τη μια γράφει “BIG DADDY” και την δεύτερη ότι “Οι επισκέπτες που ρίχνουν απορρίμματα στο περίβλημα των κροκοδείλων θα κληθούν να τα ανακτήσουν” καθώς έπειτα γυρίζει στην καταγραφή των κροκοδείλων.

Η κάμερα μας δίνει ένα πανοραμικό με το πάρκο, ένα τεράστιο δέντρο και το άγαλμα του David Livingstone. Το άγαλμα έχει μια επιγραφή που δηλώνει ότι ο Ντέιβιντ Λίβινγκστον επισκέφτηκε τους καταρράκτες το 1851 όταν κατέγραψε την πρώτη του εντύπωση για την ομορφιά των καταρρακτών κατά την πρώτη του συνάντηση και ονόμασε τους καταρράκτες από τη βασίλισσα Βικτώρια. Στην συνέχεια, βλέπουμε ταμπέλες που μας λένε να μην πετάμε πέτρες, καθώς και πολλούς επισκέπτες που παρακολουθούν μια επίδειξη με ένα μωρό κροκοδειλάκι. Η ξενάγηση συνεχίζεται με ακόμα μια ταμπέλα που μας δείχνει ότι σε αυτήν τη φάρμα υπάρχουν κροκόδειλοι 2 ετών με τον κινηματογραφιστή να τους καταγράφει.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα από την φάρμα των κροκοδείλων με άλλους να κάθονται, άλλους να κινούνται στο έδαφος και άλλους στο νερό.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Φιλίππου Μιχαήλ

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
557

Φορμά
Super 8mm