Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Ουάσινγκτον, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το φιλμ ανοίγει με ένα σύντομο πλάνο μιας γυναίκας με τον οβελίσκο του μνημείου Ουάσινγκτον πίσω της να ξεχωρίζει, ενώ στη συνέχεια βλέπουμε ένα άντρα μπροστά από το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Η κάμερα ακολουθεί για λίγο τον άντρα που βρίσκεται στην Union Square κι έπειτα βλέπουμε το Αμερικανικό Καπιτώλιο. Ο φακός μας δείχνει το κτήριο από πιο κοντινή απόσταση κι έπειτα βλέπουμε ένα πανοραμικό της πόλης.

Στη συνέχεια, είμαστε στο εξωτερικό του Μνημείου του Λίνκολν (Lincoln Memorial), ένα εθνικό μνημείο των ΗΠΑ που χτίστηκε για να τιμήσει τον 16ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Αβραάμ Λίνκολν. κι έπειτα το εντυπωσιακό άγαλμα του προέδρου.

Η κάμερα καταγράφει έναν άντρα που θαυμάζει τη θέα που προσφέρει το εθνικό πάρκο (National Mall) με το Μνημείο Washington να ξεχωρίζει στο βάθος. Η εικόνα αλλάζει με τον κινηματογραφιστή να έχει επισκεφτεί το "John F. Kennedy Center for the Performing Arts" όπως βλέπουμε και στην ταμπέλα, που είναι το Εθνικό Πολιτιστικό Κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς μας δείχνει και απόψεις απ’ το εσωτερικό του.

Το φιλμ κλείνει με τη γέφυρα “Theodore Roosevelt Bridge” πάνω απ’ τον ποταμό Potomac και το Μνημείο του Λίνκολν.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
86

Φορμά
8mm