Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Παρίσι, την πρωτεύουσα της Γαλλίας και μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης. Το Παρίσι περιλαμβάνει την πόλη του Παρισιού και τα περίχωρα. Επιπλέον είναι η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας, το σημαντικότερο κομβικό σημείο της και έδρα πολλών διεθνών οργανισμών, όπως της UNESCO.

Το φιλμ ανοίγει με το Πύργο του Άιφελ, το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Ο φακός στέκεται εκεί και μας δείχνει μέρος της περιοχής του Champ de Mars, του μεγάλου δημόσιου κήπου, την κίνηση και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που υπάρχουν εκεί καθώς και το την γέφυρα Pont d'Iéna, μια γέφυρα του ποταμού Σηκουάνα που συνδέει τον Πύργο του Άιφελ στην αριστερή όχθη με την περιοχή Τροκαντερό στη δεξιά όχθη, οδηγώντας από το 7ο στο 16ο διαμέρισμα. Η γέφυρα κατασκευάστηκε από το 1808 έως το 1814, καταγράφηκε ως ιστορικό μνημείο το 1975 και από το 1999 περιλαμβάνεται στην οριοθέτηση της περιοχής Όχθες του Σηκουάνα στο Παρίσι, που χαρακτηρίσθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Το φιλμ κλείνει με απόψεις από τον Σηκουάνα, ένα ποταμόπλοιο να περνάει κάτω από τη γέφυρα, με τον κινηματογραφιστή να στέκεται σ’ ένα ακόμα ποταμόπλοιο καθώς και σε μια επιχείρηση με Bateaux Mouches (ανοιχτά εκδρομικά σκάφη που παρέχουν στους επισκέπτες στο Παρίσι, θέα στην πόλη από τον ποταμό Σηκουάνα).

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Aylon Film Archives

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
120

Φορμά
Super 8mm