Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο ελληνικό Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού, που ήταν το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας για πάνω από 60 χρόνια, μέχρι το Μάρτιο του 2001, οπότε και έκλεισε και αντικαταστάθηκε από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Το φιλμ ανοίγει με κόσμο συγκεντρωμένο στο Πεδίο Ελιγμών καθώς αεροσκάφος YS-11«Νήσος Ζάκυνθος» της Ολυμπιακής να καταφθάνει και να σταματά, ενώ στο βάθος ένα αεροσκάφος των SAS βρίσκεται σε κίνηση. Βλέπουμε τον κόσμο να περιμένει τους δικούς του ενώ ο φακός στέκεται στο Βoeing 737-284Β SX-BCD «Ήφαιστος» της Ολυμπιακής, ενώ ένα ακόμη αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας ετοιμάζεται για απογείωση.
Πλήθως αεροσκαφών της Ολυμπιακής και άλλων εταιρειών βρίσκονται στο αεροδρόμιο, απογειώνονται ή προσγειώνονται, ενώ στον χώρο υπάρχουν βυτιοφόρα της Mobil. Ένα αεροπλάνο της KLM προσγειώνεται και ένα της Lufthansa απογειώνεται.

Ο κινηματογραφιστής καταγράφει την κίνηση στους Διάδρομους Προσγείωσης/Απογείωσης και στέκεται σ’ ένα DC8 Skyland. Έπειτα, η κάμερα μας δείχνει ένα Sud Aviation Caravelle που κινείται στον χώρο και ένα σταματημένο Βoeing 707. Βλέπουμε τον κόσμο να επιβιβάζεται στο «Ήφαιστος», ενώ δίπλα του βρίσκεται το ίδιου τύπου «Απόλλων». Ταυτόχρονα βλέπουμε ένα Βoeing 727 στον αέρα.

Επιστρέφουμε στην κίνηση των αεροπλάνων μ’ ένα Middle East Βoeing 707, ένα Boeing που ότι έχει καταφθάσει ενώ ακολουθεί ένα Beechcraft Bonanza. Τα πλάνα στους αεροδιαδρόμους του Ελληνικού συνεχίζονται και η κάμερα στέκεται σ’ ένα Airbus A300, ένα Βoeing 707 καθώς και την απογείωση ενός Airbus A300 της Air France.

Το φιλμ κλείνει μ’ ένα Lufthansa στον αέρα και κόσμο να φορτώνει τις αποσκευές του σ’ ένα αυτοκίνητο.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
336

Φορμά
Super 8mm