Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στη Φαλάσαρνα, που είναι 59 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 12 χιλιόμετρα δυτικά της Κισσάμου.

Το φιλμ ανοίγει με ένα αυτοκίνητο εποχής να παρκάρει έξω από μια ταβέρνα που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα κι ένα ζευγάρι να κατεβαίνει. Βλέπουμε το ζευγάρι να θαυμάζει τη θέα για λίγο συζητώντας κάτι κι έπειτα η κάμερα εστιάζει στα τραπέζια της ταβέρνας.

Ο κινηματογραφιστής μ’ ένα πανοραμικό μας δείχνει την παραλία Παχιά Άμμο και τον κόσμο που βρίσκεται εκεί. Κάποιοι στέκονται και θαυμάζουν τη θέα ενώ συζητάνε, ένας άντρας μ’ ένα αγόρι κατεβαίνουν το μονοπάτι κρατώντας βατραχοπέδιλα, ένα ζευγάρι ετοιμάζεται για την παραλία, μια γυναίκα μ’ ένα παιδάκι παίζουν δίπλα από ένα αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, βλέπουμε ένα γενικό πλάνο της παραλίας κι έπειτα το αρχικό ζευγάρι να αποχωρεί με το αυτοκίνητο του, ενώ ο φακός τους ακολουθεί για λίγο. Ακολουθεί ένα ακόμα αυτοκίνητο εποχής και γενικά πλάνα της τοποθεσίας.

Το φιλμ κλείνει με τον κινηματογραφιστή να έχει φύγει από Φαλάσαρνα και να βρίσκεται στον κόλπο του Κισάμου, τον οποίο μας δείχνει με ένα πλάνο.


*Η Φαλάσαρνα έχει ενταχθεί στα σχέδια Natura 2000, λόγω της ποικιλίας χλωρίδας και πανίδας στην περιοχή αλλά και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
131

Φορμά
8mm