Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Ιερουσαλήμ, πόλη στη Μέση Ανατολή που βρίσκεται σε ένα οροπέδιο στα όρη της Ιουδαίας, ανάμεσα στη Μεσόγειο και τη Νεκρά Θάλασσα.

Το φιλμ ανοίγει με πλάνα μέσα απ’ το λεωφορείο που βρίσκεται ο κινηματογραφιστής με ένα γκρουπ Ελλήνων χριστιανών και το Όρος των Ελαιών. Βλέπουμε τον τάφο του Αβεσσαλώμ και την Εκκλησία όλων των Εθνών, δίπλα στον Κήπο της Γεσθημανής. Η περιήγηση συνεχίζεται στο βουνό Σιών οπού βλέπουμε τους ντόπιους να κάνουν τις καθημερινές τους εργασίες, ενώ ο κινηματογραφιστής μας δείχνει τα λεωφορεία εκείνης της εποχής που έχουν κάνει στάση, και λίγο πίσω τους ξεχωρίζει το Dormition Abbey, ένα καθολικό αβαείο που ανήκει στο τάγμα των Βενεδικτίνων στην Ιερουσαλήμ.

Στη συνέχεια, βλέπουμε καλύτερα την Εκκλησία όλων των Εθνών αλλά και τα Τείχη της Ιερουσαλήμ που περιβάλλουν την Παλαιά Πόλη. Η εικόνα αλλάζει με αρκετούς πιστούς και χριστιανούς ιερείς έξω από το Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου ή Ναός του Παναγίου Τάφου. Ο φακός μας δείχνει με ένα πανοραμικό την περιοχή και έπειτα κόσμο να πηγαινοέρχονται. Με ένα ακόμα πανοραμικό βλέπουμε όλη την παλαιά πόλη. Ξεχωρίζουμε τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, τον Θόλο ή Τρούλο του Βράχου και το τέμενος Αλ-Άκσα. Ο κινηματογραφιστής στέκεται στην πρόσοψη ενός ξενοδοχείου και την ταμπέλα του που γράφει «Petra hotel» κι έπειτα σε ένα κομβόι αυτοκινήτων με το καμπαναριό της εκκλησίας του νοσοκομείου Augusta Victoria να ξεχωρίζει στο βάθος.

Το φιλμ κλείνει με ένα καταπράσινο τοπίο γεμάτο ελαιόδεντρα καθώς και κόσμο που συνεχίζει την ξενάγηση του.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Aylon Film Archives

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
273

Φορμά
16mm