Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Τήνο, το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων.

Το φιλμ ανοίγει με ένα γενικό πλάνο του νησιού από το πλοίο που βρίσκεται ο κινηματογραφιστής κι έπειτα βλέπουμε τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας της Τήνου, γνωστό ως Παναγία της Τήνου.

Ο φακός στέκεται στο επιβλητικό οικοδόμημα που είναι από λευκό μάρμαρο και αποτελεί το πρώτο αξιόλογο αρχιτεκτονικό μνημείο του απελευθερωμένου ελληνικού έθνους. Υπάρχουν αρκετοί επισκέπτες, ανάμεσα τους και η παρέα του κινηματογραφιστή, την οποία στη συνέχεια βλέπουμε να αποχωρεί απ’ τον ναό.

Η εικόνα αλλάζει με την παρέα να στέκεται στην πλατεία της χώρας και να χαιρετάει τον κινηματογραφιστή χαμογελώντας ενώ την ίδια ώρα, μια παρέα μικρών αγοριών, που περνάει από εκείνο το σημείο, κοιτάει την κάμερα με περιέργεια. Απόψεις της ακτογραμμής και του λιμανιού. Βλέπουμε την προβλήτα, αρκετό κόσμο που κάνει την βόλτα του όπως και η παρέα του κινηματογραφιστή, την πλατεία καθώς και βαρκούλες αραγμένες στο λιμάνι.

Το φιλμ κλείνει μ’ ένα πανοραμικό όλου του λιμανιού με την κτιριακή δομή της πόλης και το όρος Τσικνιά, που είναι το ψηλότερο βουνό του νησιού με 726 μ. ύψος, να ξεχωρίζει στο βάθος.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Aylon Film Archives

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
109

Φορμά
16mm