Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στα Μάλια, μια κωμόπολη και έδρα ομώνυμης κοινότητος του Δήμου Χερσονήσου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου στην Κρήτη.

Το φιλμ ανοίγει με ένα πλάνο απ’ τον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νεκτάριου και συνεχίζει μέσα απ’ την πόλη με την παρέλαση των μαθητών. Παιδάκια δημοτικού με τις δασκάλες τους δεξιά και αριστερά παρελαύνουν ενώ πίσω τους μπορούμε να διακρίνουμε δυο ταμπέλες, μια που γράφει “super market” και μια “we rent bikes”. Ο κινηματογραφιστής κάνει κοντινά στους μαθητές. Τα παιδάκια ευδιάθετα κρατάνε μικρά σημαιάκια. Τριγύρω κόσμος, συγγενείς των παιδιών, ανάμεσα τους και ιερείς, θαυμάζουν και χειροκροτούν τα παιδάκια.

Η παρέλαση συνεχίζεται με τα μεγαλύτερα παιδιά. Πρώτα παρελαύνουν τα κορίτσια με μπλε φούστα και λευκό πουκάμισο και έπειτα τα αγόρια με μπλε παντελόνι και λευκό πουκάμισο, ενώ φαίνεται και η ταμπέλα της αμερικανικής εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων AVIS. Ακολουθεί επόμενη σχολική ομάδα μαθητών με κάποια απ’ τα κορίτσια να φοράνε την παραδοσιακή στολή. Ένα ακόμα γκρουπ μαθητών με διαφορετική ενδυμασία. Μπλε φούστα και καζάκα ή γιλέκο και λευκό πουκάμισο.

Το φιλμ κλείνει με την πλατεία του χωριού που έχουν στηθεί τραπεζάκια για να γιορτάσουν. Πλήθος κόσμου μαζεμένο και ο κινηματογραφιστής καταγράφει κοπέλες ντυμένες με παραδοσιακές στολές που έχουν ξεκινήσει τον χορό.

Συντεταγμένες

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αργυράκης Γιώργης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Φορμά
Super 8mm