Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Λονδίνο, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το φιλμ ανοίγει με την ταμπέλα του Μουσείου Επιστημών (Science Museum), ένα σημαντικό μουσείο στην Exhibition Road στην περιοχή South Kensington. Καθώς το πλάνο ανοίγει βλέπουμε όλο το κτήριο και την κίνηση στους δρόμους με τα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής.

Η εικόνα αλλάζει με πλάνα απ’ το εσωτερικό του μουσείου. Ο κινηματογραφιστής βρίσκεται στον τομέα της βιομηχανικής επανάστασης με τα μηχανήματα Κλωστοϋφαντουργίας και άλλα αντικείμενα -από μηχανές λαναρίσματος και αργαλειούς μέχρι τυπογραφικά μπλοκ και δείγματα υφασμάτων- να αφηγούνται την ιστορία του ρόλου της Βρετανίας στην κατασκευή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από τη Βιομηχανική Επανάσταση κι έπειτα καθώς εστιάζει σ’ ένα απ αυτά.

Στη συνέχεια έχουμε πλάνα απ’ το τομέα των πτήσεων (Flight Gallery). Βλέπουμε το Avro Lancaster ένα βρετανικό τετρακινητήριο Βαρύ Βομβαρδιστικό/Αναγνωριστικό Αεροσκάφος (1942) του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και έπειτα διάφορα μοντέλα αεροπλάνων.

Το φιλμ κλείνει με το Διπλάνο Vickers Vimy των Alcock και Brown, που με τον Sir John William Alcock (1892-1919) και τον Sir Arthur Whitten Brown (1886-1948) πραγματοποίησε την πρώτη πτήση χωρίς στάση πέρα ​​από τον Ατλαντικό στις 14-15 Ιουνίου 1919.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
62

Φορμά
Super 8mm