Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στον Μύτικα, παραθαλάσσιο χωριό στη δυτική πλευρά του νομού Αιτωλοακαρνανίας, που ονομάζεται έτσι γιατί είναι χτισμένο σε μια προεξοχή της ξηράς στο Ιόνιο πέλαγος.

Ο κινηματογραφιστής από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του καταγράφει τον δρόμο του ξενοδοχείου και το ψηλό βουνό του απέναντι νησιού Κάλαμος. Βλέπουμε στέγες παραδοσιακών κτισμάτων και λίγη θάλασσα. Στην παραλία ένας άντρας φροντίζει τη βάρκα του, ενώ η συνοδός του κινηματογραφιστή ποζάρει στην κάμερα.

Σ’ έναν κήπο, κάτω από μια κληματαριά, κάποιος σουβλίζει ένα αρνί. Ξανά στην παραλία δύο άντρες καλαφατίζουν τη βάρκα τους, ενώ μια κοτούλα τριγυρίζει. Γενικό πλάνο της βόρειας πλευράς της παραλίας και καταγραφή της χερσονήσου, που βρίσκεται η παραλιακή, επαρχιακή οδός Βόνιτσας-Κανδήλας.

Κόσμος κυκλοφορεί στα στενάκια του χωριού, εργαζόμενοι, περαστικοί, καταναλωτές. Κοτούλες κι ένας καμαρωτός κόκκορας τσιμπολογούν, ό,τι τους πετάει μια γυναίκα, δίπλα σ’ ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην παραλία.

Οδική ταμπέλα με το όνομα του χωριού.

Πλάνα από την παραλία, τις γύρω βουνοκορφές και μια μόνη βαρκούλα στα ρηχά του κολπίσκου.

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην παραλία του χωριού όπου ο κινηματογραφιστής με τη συντροφιά του βρίσκονται για μπάνιο. Κάθονται με τα μαγιό τους στα βότσαλα, ένας άντρας επιδεικνύει στην κάμερα μια εντυπωσιακή πετσέτα. Στο βάθος οι όγκοι και οι βουνοκορφές της οροσειράς Ακαρνανικά Όρη.

Γενικά, πανοραμικά πλάνα της ήσυχης παραλίας και των βουνών, το πράσινο φτάνει ως τη θάλασσα και απέναντι σαν μια δασωμένη οροσειρά 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων που πλέει μέσα στο Ιόνιο πέλαγος, το νησί Κάλαμος.

Πινακίδα του Σωματείου Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος στην κορυφή μιας σιδερένιας πόρτας και γύρω περιφραγμένη η προστατευόμενη περιοχή. Στον ουρανό πετά ένα αεροπλάνο.

Το φιλμ κλείνει με μερικά ακόμα πλάνα της ακτογραμμής.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
203

Φορμά
Super 8mm