Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού, που ήταν το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας για πάνω από 60 χρόνια, μέχρι τον Μάρτιο του 2001, οπότε και έκλεισε και αντικαταστάθηκε από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Το φιλμ ανοίγει με την είσοδο του αεροδρομίου. Μ’ ένα πανοραμικό του κινηματογραφιστή βλέπουμε όλο το κτιριακό συγκρότημα, ταξί καθώς και αυτοκίνητα στο parking. Ένα πλάνο με τα καροτσάκια των αποσκευών και ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής στον αέρα. Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές (ΟΑ) ήταν ο κρατικός αερομεταφορέας της Ελλάδας. Το Μάρτιο του 2009 το ελληνικό δημόσιο συμφώνησε στη μεταβίβασή τους στον ιδιωτικό όμιλο MIG (Marfin Investment Group). Η νέα εταιρεία ονομάζεται Olympic Air (νέα Ολυμπιακή Αεροπορία) και λειτουργεί από την 1η Οκτωβρίου 2009.

Στην συνέχεια, ο φακός στέκεται στους αεροδιαδρόμους με αεροσκάφη της ολυμπιακής αραγμένα, λεωφορεία που μεταφέρουν τους επιβάτες κι ένα αεροπλάνο που-μάλλον ότι έχει προσγειωθεί-και πλησιάζει στο βάθος. Μ’ ένα ακόμα πανοραμικό ο κινηματογραφιστής μας δείχνει τα αεροσκάφη του στόλου της ολυμπιακής καθώς και τα αυτοκίνητα που υπάρχουν εκεί για τις καθημερινές εργασίες, ξεχωρίζουμε τα Airbus A300-600R, Boeing (Jumbo) 747, Boeing 737-400.

Ένα πλάνο με τον πίνακα πτήσεων που μας ενημερώνει ότι οι πτήσεις από Λάρνακα και Παρίσι έχουν προσγειωθεί ενώ η πτήση από Στουτγκάρδη, όχι ακόμα.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
61

Φορμά
Super 8mm